Nieuwsbrief 2021-15

Beste buren,


Pak meteen even je agenda! We weten natuurlijk niet waar het naartoe gaat met de maatregelen, maar het is HOOG tijd voor een ALV. Zet woensdag 12 januari vast in je agenda, we hopen dat het dan weer mogelijk is om elkaar te zien, dan kunnen we meteen even op het nieuwe jaar proosten met zijn allen! Uiteraard volgt de aanmeldprocedure, locatie, precieze tijd, en vooral: of het doorgaat, nog. Dit ook middels deze nieuwsbrief, houd hem dus in de gaten! Wel zijn we al in overleg voor een toffe, en hoe dan ook voldoende ruime locatie.


Zet je oude doos aan de straat, niet op de ijzeren platen, maar wel bij de ondergrondse containers, en zonder plastic of ander afval, en enkel en alleen op de volgende dagen:
– dinsdag 23 november

– dinsdag 6 december


Binnenkort gaat Pieter M. Strijp-S, en daarmee ook het beheer van de WhatsApp groep “Alert-S” en de buurtpreventiegroep “Buurtpreventie-S” verlaten. Tijd om het stokje over te dragen naar een nieuwe, jongere (-zijn woorden!-) garde. Het beheer voor Alert-S zal voor A&G bewoners voortaan gedaan worden door Emre. Haasje Over heeft al een eigen beheerder (Nina) en de andere gebouwen op Strijp-S krijgen binnenkort een eigen beheerder via de bewonersverenigingen.


Via “Alert-S” kunnen bewoners/ondernemers van Strijp-S zaken melden waar niet direct politie voor nodig is, maar ter waarschuwing van anderen of voor hulp van anderen. Melden dat iemand aan het inbreken is, is niet nodig (mag aanvullend) want daarvoor bel je direct 112. Maar iemand die door de gangen loopt of zich verdacht ophoudt dan weer wel. Het is een app om meldingen te doen waar directe hulp/advies van omwonenden gewenst is. Omwonenden zijn geen politie en zeker ook geen knokploeg. Om geen wirwar van berichten te krijgen: iemand die helpt doet dat graag, dus houd de app schoon van bedankjes/complimenten/duimpjes/enz.!
Daarnaast heeft Strijp-S ook een buurtpreventie groep: 


Buurtpreventie-S. Deelnemers hieraan krijgen materialen en een training van de gemeente. Ze zijn herkenbaar aan de bekende gele hesjes. Helaas zijn in de jaren veel deelnemers gestopt of verhuisd. Tijd voor nieuwe aanwas. Dus wil je toch af en toe een rondje lopen en tegelijk Strijp-S veiliger maken? Meld je hier dan voor aan. Er is momenteel helaas geen officiele coordinator; die vacature staat open! Contactpersoon voor de groep is Mark van Glabbeek. Hij en de groep zijn via Facebook te benaderen.