Nieuwsbrief 2022-04

Allemaal enorm bedankt voor de reacties op de vorige nieuwsbrief! We hebben voldoende loftlifehacks om meer nieuwsbrieven mee te kunnen vullen, dus dat gaan we doen ook!

We beginnen hier met de afval pagina: onderaan vind je zoals altijd de data waarop het oud papier opgehaald wordt. Super handig, hoewel de schrijver van deze nieuwsbrief ook wel eens het oud papier vergeten is…

De ondergrondse containers kun je dus openen met de gebouwtag, ook ideaal, kun je je Cure pasje thuis laten liggen. Heeft een container storing of is deze vol? Meld het dan via de buiten beter app, super handig. Werkt ook bij zwerfvuil en andere zaken op de openbare weg.

Hoe kom je van je grof vuil af? Op de gang dumpen is natuurlijk een optie, maar wel eentje waar echt niemand blij van wordt. Dat kost ons uiteindelijk allemaal geld om dit op te laten ruimen. Heb je geen auto? Cure haalt ook grof vuil op. Je hebt hier speciale stickers voor nodig die je kunt bestellen via de website. Kijk voor meer info op www.cure-afvalbeheer.nl

Zet je oude doos aan de straat, niet op de ijzeren platen, maar wel bij de ondergrondse containers, en zonder plastic of ander afval, en enkel en alleen op de volgende dagen:

  • dinsdag 1 maart
  • dinsdag 15 maart

Een andere loftlifehack die bij veel huidige bewoners niet meer helemaal bekend is, is: hoe werkt de intercom, en welke features heeft deze verborgen?
Allereerst: schroef de intercom NOOIT van je muur, het hele systeem in het hele gebouw ligt dan plat, en het heeft wel eens eindeloos geduurd eer dat gefixt was.
Dan is er het volume: als je de hoorn eraf haalt, zie je aan de zijkant een schuifje zitten. Deze geeft drie standen: stil. keihard, en KNETTERhard. Wanneer hij op stil staat, zie je aan de voorkant een rood bolletje verschijnen. 
Verder kun je het melodietje aanpassen. Druk op de ‘deur open’ knop, houd deze ingedrukt en druk op het knopje aan de voorkant met 2 bolletjes. Bij elke keer drukken, hoor je een andere melodie. Dit is het geluid dat de intercom geeft wanneer er iemand boven aan je deur staat. 
Hetzelfde kun je doen met het knopje met 3 bolletjes, dit geeft het geluid voor de bel van beneden.

In het rookalarm zit een batterij, die wel eens leeg gaat. Dit gebeurt eigenlijk zonder uitzondering ‘s nachts, of op een ander ongelegen moment. De batterij die hier ZEKER voor werkt, is de Duracell 9volts batterij. Onze tip: vervang het kreng gewoon jaarlijks, en wacht niet tot hij leeg is. Kost een batterijtje per jaar, maar dan heb je geen gedoe.